Росія сама вже не справляється з війною і вперше «пішла на поклон» – Зеленський

Читать на русском
Росії не вистачає ресурсів самостійно вести війну проти України. Путін просить допомоги у своїх так званих союзників.
president.gov.ua

Росії не вистачає ресурсів самостійно вести війну проти України. Саме тому Москва просить допомоги в Ірану та вперше пішла на так званий поклон до КНДР.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський на засіданні у форматі Рамштайн у Брюсселі у середу, 11 жовтня. Текст його промови опублікувала пресслужба ОПУ.

Від 9 днів до 14 років: скільки тривають війни путінської росіїНайдовша війна путінської росії триває понад 14 років, найкоротша тривала 9 днів. Більше – на інфографіці.

Зеленський озвучив думку, що росія вже не може самостійно воювати проти української армії, тому просить допомоги у так званих союзників.

«Росія самостійно не справляється з цією війною. Ви це бачите. Їй потрібен Іран – без «шахедів» та іншої допомоги Росія не може. Їй потрібна Північна Корея. Уявіть це: вперше у своїй історії Москва пішла на поклон у Пхеньян», – сказав він.

Зеленський також зазначив, що Чорноморський флот рф втікає подалі від наших морських дронів і ракет, а покупці російської зброї бачать, наскільки кращою є зброя, яку світ дає Україні.

Президент наголосив, що Україна зараз перебуває в особливій ситуації, коли на фронті треба тиснути на ворога без пауз.

«Всі ви розумієте принципи ефективного захисту. Саме такого захисту, який не залишає ворогові шансу відпочити, відновити сили, вибрати якусь іншу тактику дій. Росія втратила ініціативу. Ми на неї тиснемо», – заявив президент.

Нагадаємо, сьогодні Володимир Зеленський прибув із візитом до Бельгії. У Брюсселі він вперше особисто взяв участь у зустрічі у форматі Рамштайн. На засіданні США оголосили про новий пакет допомоги Україні.

Президент також провів зустріч із генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, а також головою Пентагону Ллойдом Остіном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: