Підкуп військового прокурора: Верховний суд призначив до розгляду скаргу

Читать на русском
Касаційна інстанція призначила до розгляду скаргу сторони захисту на вирок, яким засудили до тюремного строку іноземця.

Верховний суд призначив до розгляду скаргу на вирок, яким до 5 років позбавлення волі засудили громадянина Молдови Сергія Неруха за надання хабаря військовому прокурору Південного регіону України за зняття арешту з судна Sky Moon.

Таке рішення 4 жовтня ухвалив Касаційний кримінальний суд, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити касаційний розгляд кримінального провадження щодо (Сергія Неруха – ред.) на 11:30 5 грудня 2023 року, повідомивши про день, час та місце розгляду справи осіб, які подали касаційну скаргу, та інших учасників судового провадження», – йдеться в рішенні.

Як відомо, 12 травня 2021 року ВАКС визнав Неруха винним у наданні неправомірної вигоди. Йому призначили покарання у вигляді позбавленні волі строком на 5 років із застосуванням спеціальної конфіскації 75 тисяч доларів, які надали як неправомірну вигоду. 4 лютого 2022 року АП ВАКС залишила цей вирок без змін. Проте 28 вересня 2022 року Касаційний кримінальний суд рішення АП ВАКС скасував і призначив повторний розгляд апеляції. АП ВАКС залишила вирок без змін.

Нагадаємо, 2 грудня 2016 року Україна заарештувала судно Sky Moon, яке займалося незаконними перевезеннями в окупований Крим. Пізніше корабель конфіскували на користь держави.

Водночас 29 грудня 2016 року обвинувачений Нерух у своїх інтересах та в інтересах компанії нерезидента України, співвласником якої він є, хотів зняти арешт із судна Sky Moon, затриманого під час проведення військовою прокуратурою Південного регіону України розслідування. Також Нерух хотів зняти арешт і з вантажу – товарної партії технічної соди у кількості 3005,2 тони, з метою уникнення можливості конфіскації коштовного рухомого майна. Під час зустрічі, що відбувалась під контролем правоохоронних органів, Нерух надав військовому прокурору Південного регіону неправомірну вигоду в сумі 75 тисяч доларів за зняття арешту з майна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: