ВАКС засудив іноземця, який хотів за хабар зняти арешт з судна Sky Moon

Читать на русском
Антикорупційний суд виніс черговий обвинувальний вирок у справі про хабарництво іноземця, який намагався підкупити військового прокурора.
судно Sky Moon

Вищий антикорупційний суд визнав винним громадянина Молдови Сергія Неруха, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує у наданні хабаря військовому прокурору Південного регіону України за зняття арешту з судна Sky Moon.

Такий вирок 12 травня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє прес-служба САП.

«12 травня вироком Вищого антикорупційного суду громадянина Молдови, викритого на пропозиції та наданні неправомірної вигоди у розмірі 75 тис. доларів військовому прокурору Південного регіону України, засуджено до 5 років позбавлення волі», – інформує прокуратура.

Також ВАКС застосував спеціальну конфіскацію до 75 тис. доларів, які надали як неправомірну вигоду.

Як відомо, 2 грудня 2016 року Україна заарештувала судно Sky Moon, яке займалося незаконними перевезеннями в окупований Крим. Пізніше корабель конфіскували на користь держави.

Водночас 29 грудня 2016 року обвинувачений Нерух у своїх інтересах та в інтересах компанії нерезидента України, співвласником якої він є, хотів зняти арешт із судна Sky Moon, затриманого під час проведення військовою прокуратурою Південного регіону України розслідування. Також Нерух хотів зняти арешт і з вантажу – товарної партії технічної соди у кількості 3005,2 тони, з метою уникнення можливості конфіскації коштовного рухомого майна. Під час зустрічі, що відбувалась під контролем правоохоронних органів, Нерух надав військовому прокурору Південного регіону неправомірну вигоду в сумі 75 тисяч доларів за зняття арешту з майна.

Нагадаємо, апеляційна палата ВАКС залишила обвинувальний вирок черкаському судді. Також апеляція ВАКС змінила вирок колишньому слідчому прокуратури Київської області.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: