НАБУ завершило розслідувати справу судді Верховного суду Князєва

Читать на русском
Антикорупційний прокурор вирішив завершили розслідування справи за підозрою колишнього очільника Верховного суду.
Всеволод Князєв

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування справи за підозрою судді Верховного суду Всеволода Князєва в одержанні 2,7 млн доларів неправомірної вигоди від олігарха Костянтина Жеваго.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«3 жовтня 2023 року прокурор САП ухвалив рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно колишнього голови Верховного суду, підозрюваного в одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі. Дії особи кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 КК України. Детективам НАБУ надано доручення відкрити матеріали справи стороні захисту для ознайомлення», – інформує САП.

Як вказують у прокуратурі, матеріали стосовно адвоката Олег Горецького виділені в окреме провадження. За інформацією «Слово і діло», Горецький пішов на угоду про визнання винуватості. Йому змінили кваліфікацію із співучасті в одержанні неправомірної вигоди на співучасть у наданні цієї вигоди (зі статті 368 на ст. 369 ККУ).

Також окремо розслідують справу олігарха Жеваго.

Нагадаємо, НАБУ і САП підозрюють колишнього голову, суддю Верховного суду Всеволода Князєва в одержанні 2,7 млн доларів неправомірної вигоди. За версією слідства, ці кошти він отримав через посередника-адвоката Олега Горецького. Саму ж неправомірну вигоду надав український олігарх Костянтин Жеваго за ухвалення Верховним судом рішення на його користь щодо купівлі ним 40,19% акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату.

У 2022 році апеляційний суд скасував рішення першої інстанції та визнав недійсним договір купівлі-продажу цінних паперів. Аби не допустити втрату акцій, на початку березня 2023 року Жеваго вступив у змову з адвокатом Горецьким, який мав зв'язки з суддями Верховного суду. Протягом березня-квітня 2023 року він передав адвокату 2,7 млн дол. (1,8 млн дол. – суддям Верховного суду, решта – як «оплата» посередницьких послуг).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: