Експосадовець ГПУ Сус оскаржив вирок до Верховного суду

Читать на русском
Касаційна інстанція відкрила провадження за скаргою засудженого колишнього працівника Генпрокуратура на обвинувальний вирок.

Верховний суд розгляне скаргу на вирок, яким до 7 років позбавлення волі засудили колишнього заступника начальника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України Дмитра Суса.

Таке рішення 5 жовтня ухвалив Касаційний кримінальний суд, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС засудив колишнього слідчого Генпрокуратури Дмитра Суса до 9 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, заборонили обіймати посади в судах, правоохоронних органах та адвокатурі строком на 3 роки та позбавили класного чину старший радник юстиції. Апеляційна палата зменшила строк покарання до 7 років позбавлення волі, залишивши решту рішення без змін.

«Відкрити касаційне провадження за касаційною скаргою засудженого (Дмитра Суса – ред.) на вирок Вищого антикорупційного суду від 31 січня 2023 року та ухвалу Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 4 вересня 2023 року щодо нього», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, прокурор САП обвинувачує його у заволодінні майном. Зокрема, під час низки обшуків той вилучив і привласнив: 9025 доларів і ‭192 660‬ грн; ще 8600 грн; гральні автомати, меблі та інші речі за місцем розташування нелегального грального закладу. Уподальшому Сус за 10 тисяч доларів нібито продав ігрові автомати, столи для покеру та рулеток, барні стільці, металеву статую жінки та інші речі, раніше вилучені на обшуках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: