Хабар військовому прокурору: молдаванину залишили вирок без змін

Читать на русском
Апеляційна палата розглянула скаргу на вирок молдованину, який намагався підкупити військового прокурора, і залишили її без задоволення.
Апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін обвинувальний вирок громадянину Молдови Сергію Неруху, якого визнали винним у наданні хабаря військовому прокурору Південного регіону України за зняття арешту з судна Sky Moon.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикоруційної прокуратури.

«4 лютого АП ВАКС залишила без змін вирок суду першої інстанції від 12 травня 2021 року, яким громадянина Молдови, викритого на пропозиції та наданні неправомірної вигоди у розмірі 75 тисяч доларів військовому прокурору Південного регіону України, засуджено до 5 років позбавлення волі. Суд, розглянувши у судовому засіданні апеляційні скарги сторони захисту на вирок ВАКС, ухвалив залишити вказані скарги без задоволення, а вирок без змін», – інформує САП.

Як відомо, 12 травня ВАКС визнав Неруха винним у наданні неправомірної вигоди. Йому призначили покарання у вигляді позбавленні волі строком на 5 років із застосуванням спеціальної конфіскації 75 тисяч доларів, які надали як неправомірну вигоду.

Нагадаємо, 2 грудня 2016 року Україна заарештувала судно Sky Moon, яке займалося незаконними перевезеннями в окупований Крим. Пізніше корабель конфіскували на користь держави.

Водночас 29 грудня 2016 року обвинувачений Нерух у своїх інтересах та в інтересах компанії нерезидента України, співвласником якої він є, хотів зняти арешт із судна Sky Moon, затриманого під час проведення військовою прокуратурою Південного регіону України розслідування. Також Нерух хотів зняти арешт і з вантажу – товарної партії технічної соди у кількості 3005,2 тони, з метою уникнення можливості конфіскації коштовного рухомого майна. Під час зустрічі, що відбувалась під контролем правоохоронних органів, Нерух надав військовому прокурору Південного регіону неправомірну вигоду в сумі 75 тисяч доларів за зняття арешту з майна.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: