Верховний суд розгляне скаргу на вирок експосадовцю прокуратури Київщини

Читать на русском
Касаційна інстанція відкрила провадження за скаргою на вирок антикорупційного суду та ухвалу Апеляційної палати.

Верховний суд розгляне скаргу на вирок, яким колишнього начальника відділу управління нагляду у кримінальних провадженнях прокуратури Київської області Володимира Чеботарьова визнали винуватим у зловживанні впливом, але звільнили від покарання.

Таке рішення 25 вересня ухвалив Касаційний кримінальний суд, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визнав Чеботарьова винуватим у шахрайстві та підбуренні до надання хабаря. Йому призначили покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років з конфіскацією всього належного йому майна та позбавлення чину юриста першого класу. Пізніше Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду пом'якшила вирок і звільнила Чеботарьова від покарання.

«Відкрити касаційне провадження за касаційною скаргою прокурора на ухвалу Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 8 червня 2023 року щодо засудженого (Володимира Пономарьова – ред.)», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, за версією обвинуваченням, навесні 2016 року експосадовець прокуратури Київської області Чеботарьов підбурив директора фірми «Віртуоз ЛТД» Олександра Кучеренка до надання неправомірної вигоди у 130 тисяч грн прокурорам органів прокуратури Рівненської області. Приводом стало кримінальне провадження, відкрите за фактом завищення у відомостях обсягів постачання зазначеним підприємством у 2015 році продуктів харчування до закладів освіти в Рівному, через що місцевий бюджет зазнав збитків.

Чеботарьов пообіцяв сприяти тому, аби місцева прокуратура закрила відповідне провадження щодо дій підприємства. Отримавши 50 тис. грн як частину неправомірної вигоди, обвинувачений залишив її собі, чим заволодів цими коштами шахрайським шляхом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: