Заарештовано перше судно, що обслуговувало порти в окупованому Криму

Читать на русском
Першим арештантом став Sky moon, який належить сирійській сім'ї, що спеціалізується на контрабандних перевезеннях і нелегальних вантажах.

Заарештовано перше судно з числа порушників, що обслуговувало порти на території Кримського півострова всупереч українському законодавству.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише народний депутат Ірина Фріз.

«Практична робота із закриття кримських портів почалася. Україна має й буде жорстко та послідовно захищати свої інтереси й демонструвати неприпустимість порушення її законодавства», – пише народний депутат.

За її словами, першим арештантом став Sky moon, який належить сирійській сім'ї, що спеціалізується на контрабандних перевезеннях і нелегальних вантажах, у тому числі сирійських мігрантів.

«Майже два з половиною роки ця «дірка» не була закрита. Нарешті Україна почала карати порушників. Судно може бути конфісковане на користь держави», – вважає Фріз.

Арешт корабля став можливим завдяки Управлінню СБУ в Республіці Крим (з місцем дислокації в Херсоні).

Нагадаємо, що РФ перекинула до окупованого Криму зенітні ракетні комплекси С-300ВМ «Антей-2500». Імовірна причина – спроба зірвати ракетні випробування України над Чорним морем 1-2 грудня.

Раніше влада РФ звернулася з проханням організувати зустріч із затриманими на кордоні з Кримом військовими, які перейшли на бік РФ, яких заарештував український суд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: