Ізраїль зазнав масованої ракетної атаки, на півдні країни точаться бої з ХАМАС

Читать на русском
Вранці 7 жовтня по території Ізраїлю було завдано масованого ракетного удару з боку сектору Газа. Про це повідомляють провідні світові новинні агенції.
Фото: Flash90

Вранці 7 жовтня по території Ізраїлю було завдано масованого ракетного удару з боку сектору Газа.

Про це повідомляють провідні світові новинні агенції, у тому числі AP та Al Jazeera.

Вибухи було чути у центральних та південних регіонах країни. Повідомляється щонайменше про 16 постраждалих, двоє з них перебувають у критичному стані.

Крім того, журналісти повідомляють, що на територію Ізраїлю проникли бойовики ХАМАСу. Вони були помічені у південно-західній частині країни – поблизу міста Хан-Юніс. За даними Al Jazeera, там зараз тривають бої між ізраїльською армією та палестинськими бойовиками.

AP пише про те, що лідер військового крила ХАМАС Мохаммед Дейф оголосив про початок операції проти Ізраїлю.

«Ми вирішили сказати, що з нас досить», – заявив він у записаному посланні, додавши, що ХАМАС випустив по Ізраїлю «більше 5000 ракет».

Зазначається, що прем'єр-міністр Беньямін Нетаньяху скликав термінову нараду з військовим керівництвом Ізраїлю для обговорення ситуації. Також ЗМІ повідомили, що міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант затвердив призов резервістів на військову службу.

Нагадаємо, що навесні відбулася найбільша атака на Ізраїль із 2006 року. Тоді армія Ізраїлю також завдала ударів у відповідь по Сектору Газа.

Раніше повідомлялося, що Ізраїль ліквідував командирів Ісламського джихаду в Газі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: