У Держдепі США прокоментували плани рф вийти з договору про заборону ядерних випробувань

Читать на русском
Американський уряд стурбований планами росії відкликати ратифікацію Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань (ДВЗЯВ). Про це йдеться у заяві Державного департаменту США.
Фото: Getty Images

Американський уряд стурбований планами росії відкликати ратифікацію Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань (ДВЗЯВ).

Про це йдеться у заяві Державного департаменту США, повідомляє Reuters.

Розвідка прогнозує посилення ядерних погроз з боку росії – ЗеленськийРосійська федерація має намір посилити ядерні погрози через відсутність перемог на фронті. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

«Подібний крок з боку будь-якої держави-учасниці угоди без необхідності ставить під загрозу глобальні норми, що забороняють випробування ядерних вибухів», – зазначили у Держдепі.

Там додали, що росія має досягти паритету зі Сполученими Штатами іншим шляхом і закликали Кремль відмовитися від спроб ядерного шантажу.

«Росії не слід вдаватися до використання контролю над озброєннями та безвідповідальної ядерної риторики з метою тиску на інші держави», – йдеться у заяві.

Нагадаємо, нещодавно в рф заявили, що на найближчому засіданні Ради російської Держдуми обговорюватимуть відкликання ратифікації Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань.

А позавчора російський диктатор володимир путін заявив про нібито успішне випробування ракети з ядерною енергетичною установкою «Буревісник».

Раніше супутникові знімки зафіксували, що росія США та Китай останніми роками побудували нові об'єкти та вирили нові тунелі на своїх ядерних полігонах. Це може говорити про готовність країн відновити ядерні випробування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: