У ГУР прокоментували інформацію про підготовку росією випробувань ракети з ядерним двигуном

Читать на русском
Представник Головного управління розрядки Андрій Юсов відреагував на інформацію про можливі випробування нової російської ракети з ядерним двигуном.
Фото: armyinform.com.ua

Представник Головного управління розрядки Андрій Юсов відреагував на інформацію про можливі випробування нової російської ракети з ядерним двигуном.

Заяву, присвячену нещодавній публікації The New York Times, Юсов зробив під час інтерв'ю NV.

За його словами, повідомлення про підготовку до випробувань – «це досить ємне формулювання».

«Регулярно країна-агресор готується до випробувань різного роду «чудо-зброї». Більшість цих випробувань триває підготовками до таких випробувань. Або ж не минає, чи минає, але з порушенням певних регламентів, що не дозволяє ввести в експлуатацію масово», – сказав Юсов.

Він зазначив, що Україна та партнери уважно стежать за всіма випробуваннями, які проводить рф. Наразі всі спроби протестувати нову зброю «мають демонстраційний характер».

«Випробування орієнтовані як на внутрішню аудиторію, щоб підтримати градус ненависті, зомбування серед власного населення, так і на зовнішню аудиторію – тих, хто досі може реагувати на якийсь російський шантаж та російські загрози», – резюмував представник ГУР.

Нагадаємо, вчора в NYT з'явилася публікація про те, що росія може готуватися до випробувань експериментальної крилатої ракети з ядерним двигуном. Журналісти вказують, що аналіз супутникових даних схожий на такі ж дані, що фіксувалися під час проведення росіянами випробувань ракети «Буревісник» у 2018-2019 роках.

Раніше в NYT повідомили, що росії вдалося подолати санкції та експортний контроль і не лише повернути виробництво ракет на довоєнний рівень, а й наростити його. В українській розвідці із цим не погодилися.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: