США запровадили санкції проти іноземних компаній, що допомагали Ірану у виробництві дронів

Читать на русском
США запровадили додаткові санкції проти іноземних компаній, що допомагали Ірану отримувати компоненти для виробництва дронів, зокрема Shahed-136, якими армія рф регулярно атакує Україну.
Фото: 3DExport

27 вересня Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) запровадило санкції проти п'яти юридичних і двох фізичних осіб, які базуються в Ірані, Об'єднаних Арабських Еміратах (ОАЕ), Туреччині, Китайській Народній Республіці (КНР) та Гонконзі, які беруть участь у закупівлі важливих деталей для іранської програми безпілотників.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів США.

У дронах Shahed, запущених по Україні, знайдено понад півсотні європейських компонентів – GuardianВ іранських дронах-камікадзе Shahed, якими росія атакує Україну, знайдено десятки європейських компонентів. Україна пропонує союзникам завдавати ударів по заводах БПЛА в Ірані, Сирії та рф.

Зазначається, що вказані юридичні і фізичні особи сприяли постачанню і фінансовим транзакціям на підтримку аерокосмічних сил Корпусу вартових ісламської революції.

У відомстві наголосили, що придбані компоненти використовувалися для виробництва безпілотників серії Shahed, які Іран постачав росії, а росія використовує їх у загарбницькій війні в Україні. Один із двигунів, закуплених мережею, був знайдений у залишках Shahed-136, який нещодавно був збитий у небі над Україною.

Американські обмеження передбачають блокування всього майна підсанкційних осіб. Операції з цими компаніями забороняються.

Нагадаємо, українські розвідники оприлюднили результати вивчення трофейних іранських безпілотників та вперше показали їхню начинку.

Дослідження британської організації показало, що іранські дрони сконструйовані завдяки вкраденим західним технологіям.

У РНБО підтвердили, що у «шахедах» знайшли деталі із країн, які є союзниками України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: