Президент Казахстану пообіцяв дотримуватися режиму санкцій проти росії

Читать на русском
Казахстан дотримуватиметься всіх санкцій проти російської федерації, введених країнами Євросоюзу. Про це президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв.
Фото: Reuters

Казахстан дотримуватиметься всіх санкцій проти російської федерації, введених країнами Євросоюзу.

Про це президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив на брифінгу у Німеччині, повідомляє пропагандистський портал Sputnik Білорусь.

ЄС готує новий пакет санкцій проти росії: ЗМІ дізналися, які обмеження можуть ввестиЄвропейський Союз працює над 12-м пакетом санкцій проти росії, його можуть представити вже наступного місяця. Про це повідомляє Bloomberg.

«Казахстан однозначно заявив, що дотримуватиметься санкцій і має контакти з відповідними організаціями щодо дотримання санкційного режиму», – сказав Токаєв після зустрічі з німецьким канцлером Олафом Шольцом.

Він також запевнив, що європейські уряди не повинні турбуватися з приводу того, що Казахстан може якось допомогти росії з обходом санкцій.

«Будь-яких побоювань, у тому числі з німецької сторони, щодо дій для обходу санкційного режиму, мені здається, не повинно бути», – додав президент Казахстану.

Нагадаємо, наприкінці травня ЗМІ повідомляли, що росії вдається купувати безпілотники та мікроелектроніку на мільйони доларів для війни в Україні саме через казахстанські компанії.

Крім того, за даними західних ЗМІ, Казахстан продовжує імпортувати до Ірану товари, які можуть використовуватися у виробництві дронів-камікадзе.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: