Австралія продовжила санкції проти росії та Білорусі ще на два роки

Читать на русском
Уряд Австралії продовжує дію штрафних мит на товари, імпортовані з росії та Білорусі, ще на два роки.
Колаж: Слово і діло

У понеділок, 25 вересня, уряд Австралії продовжив санкції на російську та білоруську продукцію, яка оподатковуватиметься підвищеним митом до жовтня 2025 року.

Про це йдеться у заяві голови МЗС Австралії Пенні Вонг на сайті зовнішньополітичного відомства.

«Додатковий 35% тариф на російський імпорт був вперше введений у квітні 2022 року. Разом із забороною на імпорт золота та енергоресурсів, це вплинуло на торгівлю між двома нашими країнами», - сказано в заяві.

Згідно з словами Вонг, Австралія тісно співпрацює з міжнародними партнерами, щоб змусити росію понести витрати за допомогою цільових санкцій та торговельних заходів, які зменшують здатність країни-агресора фінансувати свою незаконну та аморальну війну в Україні.

«Поширення каральних торгових заходів свідчить про непохитну рішучість Австралії зменшити здатність президента путіна та росії фінансувати цю незаконну та аморальну війну», - додала вона.

Нагадаємо, що Європейський Союз працює над 12-м пакетом санкцій проти росії, його можуть представити вже наступного місяця.

Як відомо, санкції проти рсії вперше запровадили 31 липня 2014 року. З лютого 2022 року їх значно розширили після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. З того часу ЄС запровадив 11 пакетів антиросійських санкцій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: