Британія розширила санкції проти рф через проведення псевдовиборів на окупованих територіях

Читать на русском
Влада Великої Британії ввела нові санкції проти росії у відповідь на проведення псевдовиборів на тимчасово окупованих територіях України.
Фото: Reuters

Влада Великої Британії ввела нові санкції проти росії у відповідь на проведення псевдовиборів на тимчасово окупованих територіях України.

Про це йдеться у заяві, опублікованій на сайті уряду країни.

Британія не зніматиме санкції з рф, доки Україна не отримає компенсацію за збитки від війни – МЗСТакі заходи свідчать про бажання Лондона змінити підхід до реалізації санкцій проти росії. Тепер обмеження можна буде використовувати і для того, що примусити рф виплатити компенсації.

До списку санкцій потрапили як російські чиновники, причетні до недавніх фіктивних виборів у Криму та Херсонській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях України, так і росіяни, які брали участь у торішніх фіктивних референдумах.

Обмеження були введені проти 11 фізичних та юридичних осіб, серед яких:

  • Центральна виборча комісія (ЦВК) росії;
  • секретар ЦВК росії Наталія Бударіна;
  • «голова» окупаційної адміністрації Херсонської області Андрій Алексєєнко;
  • «голова» так званої виборчої комісії Херсонщини Марина Захарова.

«Фальшиві вибори росії – це марна спроба легітимізувати свій незаконний контроль над суверенною українською територією. Ви не можете проводити «вибори» у чужій країні. Британія ніколи не визнає претензій росії на українську територію», – зазначив глава МЗС Джеймс Клеверлі.

Нагадаємо, на початку серпня Британія ввела санкції проти осіб та компаній, які постачають Кремлю військове обладнання для війни проти України.

Також повідомлялося, що міністерство внутрішніх справ країни внесло ПВК «Вагнер» до списку терористичних організацій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: