ЄС готує новий пакет санкцій проти росії: ЗМІ дізналися, які обмеження можуть ввести

Читать на русском
Європейський Союз працює над 12-м пакетом санкцій проти росії, його можуть представити вже наступного місяця. Про це повідомляє Bloomberg.
Фото: Bloomberg

Європейський Союз працює над 12-м пакетом санкцій проти росії, його можуть представити вже наступного місяця.

Про це повідомляє Bloomberg.

ЄС перерахує Україні гроші, які раніше передбачалися для рф та БілорусіЄврокомісія перерахує Україні та Молдові 135 мільйонів євро, які раніше передбачалися для проєктів росії та Білорусі.

За даними журналістів, в новий санкційний пакет можуть включити заборону на імпорт російських алмазів. Окрім того, очікується, що там буде прописано механізм використання заморожених активів російського Центробанку.

Зокрема, ЄС може спрямувати прибуток від цих активів на військову та гуманітарну допомогу Україні.

Крім того, низка європейських держав, серед яких Польща та країни Балтії, наполягають на введенні обмежень проти ядерного та IT-секторів росії, а також поставок ЗПГ з рф.

Журналісти зазначають, що новий пакет може бути оголошений у першій половині жовтня або під час саміту ЄС-США, запланованого на наступний місяць, дату якого наразі не встановлено.

Нагадаємо, санкції проти рсії вперше запровадили 31 липня 2014 року. З лютого 2022 року їх значно розширили після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. З того часу ЄС запровадив 11 пакетів антиросійських санкцій.

Раніше глава євродипломатії Жозеп Боррель розповів про наслідки західних санкцій для росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: