Колишній «вагнерівець», який втік до Норвегії, намагався потрапити назад до рф

Читать на русском
Колишнього командира одного з відділень ПВК Вагнер Андрій Медведєв, який втік до Норвегії і просив там притулок, затримали при спробі нелегального перетину кордону з рф.
Thomas Nilsen

Колишнього командира одного з відділень ПВК «Вагнер» Андрій Медведєв, який втік до Норвегії і просив там притулок, затримали при спробі нелегального перетину кордону з рф.

Про це повідомляє The Barents Observer.

Відзначають, що Медведєва затримали напередодні в п'ятницю ввечері в селі Гренсе Якобсельв на кордоні з росією. У той час він намагався в темряві перетнути кордон й потрапити на Кольський півострів.

Поліція регіону підтвердила виданню інформацію про затримання чоловіка близько 20 років. Йому ж пред'явили звинувачення в порушенні прикордонних правил.

У виданні додають, що колишній бойовик спробував пертнути кордон всього через кілька годин після того, як зустрівся з журналістом Barents Observer в центрі міста Кіркенес.Тоді Медведєв розповів, що має намір перетнути кордон і шукає когось, хто міг би його підвезти Своє рішення він пояснив тим, що незабаром його нібито екстрадують в Україну, у зв'язку з чим повернення до росії є безпечнішою альтернативою.

Після розмови Медведєву ймовірно вдалось дістатися до Гренсе Якобсельва, що за 50 км від Кіркенеса. В цьому місці Норвегію й росію розділяє мілка річка. Водночас досі невідомо як саме чоловік зміг дістатись до цієї місцевості, адже громадський транспорт до прикордонної річки не ходить.

Нагадаємо, про те, що з росії втік колишній командир 1 відділення 4 взводу 7 штурмового загону «Вагнера» Андрій Медведєв стало відомо 15 січня цього року.

Згодом він висловив бажання допомогти у притягненні до відповідальності винних у військових злочинах «вагнерівців» в Україні і передав правоохоронцям «деякі цифрові матеріали».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: