Війна в Україні торкнулася Румунії і загрожує громадянам – глава МЗС Одобеску

Читать на русском
Війна росії проти України торкнулася безпосередньо Румунії і становить небезпеку для жителів країни, заявила міністерка закордонних справ Луміниця Одобеску.
Міністр закордонних справ Румунії Лумініца ОдобескуФото: Point.md

Міністерка закордонних справ Румунії Лумініца Одобеску прокоментувала падіння уламків російського безпілотника на території її країни. Вона заявила, що війна росії проти України торкнулася безпосередньо Румунії.

Про це пише «Голос Америки».

На територію яких третіх країн залітали російські дрони та ракетиЗа час війни в Україні ракети та дрони не раз падали на території третіх держав або пролітали через їхній повітряний простір. Докладніше – на інфографіці.

«Це порушення нашого повітряного простору. Уряд Румунії рішуче засудив усі атаки росії на цивільну інфраструктуру України, на невинних людей за сотні метрів від румунського кордону», - наголосила Одобеску.

Вона зазначила, що безпекова ситуація в регіоні погіршується, а дії росії назвала обурливими. Зокрема, посадовиця наголосила на загрозах з боку рф комерційному судноплавству в Чорному морі.

«Зараз важливо підтримувати Україну, адже українці захищають не тільки свою країну, а й нас, нашу безпеку та свободу», – підкреслила Одобеску.

Нагадаємо, у ніч на 26 вересня росіяни обстріляли дронами припортову інфраструктуру Ізмаїла. Зокрема, дрони влучили у поромну переправу між Україною та Румунією.

Крім того, 13 вересня у Румунії було знайдено ймовірні фрагменти російського безпілотника.

Раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс не має жодних доказів того, що падіння дронів на території Румунії було спричинене навмисним нападом з боку росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: