«На нас ніхто не нападав»: прем'єр Румунії закликав не панікувати через падіння російського дрона

Читать на русском
Прем'єр-міністр Румунії Марчел Чолаку закликав мешканців прикордонних з Україною районів не перейматися виявленням чергових уламків, ймовірно, російського дрона.
Фото: Getty Images

Прем'єр-міністр Румунії Марчел Чолаку закликав мешканців прикордонних з Україною районів не перейматися виявленням чергових уламків, ймовірно, російського дрона.

Заяву глави румунського уряду цитує портал Digi24.

На територію яких третіх країн залітали російські дрони та ракетиЗа час війни в Україні ракети та дрони не раз падали на території третіх держав або пролітали через їхній повітряний простір. Докладніше – на інфографіці.

Чолаку запевнив, що влада тримає ситуацію під контролем.

«Ніхто на нас не нападає, добрі люди. Ніщо не вийшло з-під контролю. Давайте заспокоїмо населення, тому що ми всі божеволіємо», - сказав Чолаку.

За версією румунської влади, на території країни впали уламки дрона, який збили українські військові. У фрагментах, що впали, не виявлено вибухівки, тому «підстав для занепокоєння немає».

«Це все була випадковість, були якісь залишки дронів, які перетнули Дунай, не йдеться про напад на Румунію. На нас ніхто не нападав і не нападає... У нього не було вибухівки, він не мав нічого, що могло б завдати шкоди громадянам», – заявив прем'єр-міністр.

Нагадаємо, сьогодні в районі населених пунктів Нуферу та Вікторія в окрузі Тулча було знайдено фрагменти, які можуть належати російському безпілотнику. На місце виявлення уламків було направлено вертоліт ВПС Румунії для збору доказів для експертизи.

Раніше в Румунії вже знаходили уламки російських дронів. Після цього на прикордонній з Україною території, навпроти Ізмаїла, влада почала будувати укриття.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: