«Ми все перевірили»: президент Румунії заперечує падіння «шахедів» на території країни

Читать на русском
Румунська влада не знайшла підтверджень інформації про те, що на території країни могли впасти російські безпілотники-камікадзе. Про це заявив президент Румунії Клаус Йоганніс.
Фото: twitter.com/KlausIohannis

Румунська влада не знайшла підтверджень інформації про те, що на території країни могли впасти російські безпілотники-камікадзе.

Заяву, присвячену цій темі, зробив президент Румунії Клаус Йоганніс, його цитує G4Media.

На територію яких третіх країн залітали російські дрони та ракетиЗа час війни в Україні ракети та дрони не раз падали на території третіх держав або пролітали через їхній повітряний простір. Докладніше – на інфографіці.

За його словами, «ні одна деталь, ні один дрон, ні якась ще частина якогось пристрою» не потрапили на територію країни.

«Ми повністю контролюємо свій повітряний простір, ми перевірили абсолютно все, і я можу заспокоїти населення. Нічого не досягло Румунії, але так, ми стурбовані, тому що ці напади відбуваються поблизу румунського кордону», - заявив Йоганніс.

Румунського лідера також запитали, як відреагують Румунія і НАТО, якщо владі нададуть докази того, що російські безпілотники таки порушили повітряний простір країни.

«Після саміту НАТО ми визначилися з деякими дуже конкретними речами, і я можу вам сказати, що ми точно знаємо, хто, що і коли має робити, якщо щось впаде на територію НАТО. Ви розумієте, що цієї інформації немає у відкритому доступі, але так, ми маємо сценарій, ми маємо план на всі можливі події», – стверджує політик.

Нагадаємо, вчора росія атакувала дронами Shahed Одеську область. Було зафіксовано влучення в Ізмаїльському та Дніпровському районах.

Пізніше в МЗС заявили, що російські дрони впали та вибухнули на території Румунії. Але в Міноборони Румунії зазначили, що використані рф ударні засоби «не становили прямої військової загрози національній території або територіальним водам Румунії».

Після цього глава МЗС Дмитро Кулеба повідомив, що Україна має докази падіння російських «шахедів» на території Румунії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: