Влада Румунії може евакуювати жителів прикордонного з Україною села через атаки дронів

Читать на русском
Мер прикордонної румунської комуни Чаталкіой Тудор Чернега не відкидає можливості проведення евакуації мешканців села Плауру через російські атаки на українське місто Ізмаїл.
Фото: digi24.ro

Мер прикордонної румунської комуни Чаталкіой Тудор Чернега не відкидає можливості проведення евакуації мешканців села Плауру через російські атаки на українське місто Ізмаїл.

Заяву Чернеги, присвячену цій темі, цитує портал Digi24.

На територію яких третіх країн залітали російські дрони та ракетиЗа час війни в Україні ракети та дрони не раз падали на території третіх держав або пролітали через їхній повітряний простір. Докладніше – на інфографіці.

Мер зазначив, що Плауру знаходиться всього за 300 метрів від об'єктів портової інфраструктури Ізмаїла, і багато жителів стурбовані тим, що російські дрони пролітають у небезпечній близькості від їхніх будинків.

«Під час зустрічі з міністром оборони я врахував можливість добровільного переміщення. Мені лишається обговорити це з місцевими жителями. Бажаючим переселитися будуть забезпечені такими ж умовами, як і українцям, вони отримають житло та харчування. Я вважаю, що жителі села Плауру зазнають великої напруги, викликаної війною», – заявив Чернега.

Він також уточнив, що через російські атаки місцеві рибалки вже не можуть здійснювати свою діяльність на річці Дунай.

Нагадаємо, в Румунії вчора нарешті знайшли уламки як мінімум одного з російських дронів, влада обіцяє провести розслідування.

Україна відразу після атаки росіян на Одеську область вночі 4 вересня заявила, що дрони впали та здетонували на території Румунії. Але в Бухаресті відповіли, що використані Росії ударні засоби «не становили прямої військової загрози національній території або територіальним водам».

Союзники по НАТО були проінформовані про інцидент, висловили рішучу солідарність з Румунією та «уважно стежать за ситуацією».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: