Влада Румунії збудує укриття в прикордонних з Україною районах

Читать на русском
Уряд Румунії має намір посилити безпеку прикордонних з Україною територій після падіння уламків російського дрона.
Фото: Reuters

Уряд Румунії має намір посилити безпеку прикордонних з Україною територій після падіння уламків російського дрону.

Про це повідомляє Digi24 із посиланням на рішення Національного комітету з надзвичайних ситуацій.

На територію яких третіх країн залітали російські дрони та ракетиЗа час війни в Україні ракети та дрони не раз падали на території третіх держав або пролітали через їхній повітряний простір. Докладніше – на інфографіці.

У документі зазначено, що румунська влада планує вжити низку заходів щодо захисту мешканців районів, що межують з українськими портами Рені та Ізмаїл.

Так, уряд запустить систему оповіщення на територіях, де існує ризик падіння «елементів, що належать до засобів ведення бойових дій».

Крім того, повітові інспекції з надзвичайних ситуацій проінструктують місцевих жителів, як діяти в загрозливих ситуаціях, а в населених пунктах Плауру та Чеаталькій збудують укриття або «визначать приміщення, які можуть служити в якості бомбосховищ».

Нагадаємо, в Румунії позавчора нарешті виявили уламки як мінімум одного з російських дронів, влада обіцяє провести розслідування.

Раніше мер прикордонної румунської комуни Чаталкіой Тудор Чернега допустив можливість проведення евакуації мешканців села Плауру через російські атаки на українське місто Ізмаїл.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: