НАТО не вважає падіння дронів у Румунії навмисною атакою рф – Столтенберг

Читать на русском
НАТО не вважає інцидент із падінням дронів на територію Румунії навмисним нападом з боку росії.
EPA-EFE/Shutterstock

У НАТО немає жодних доказів того, що падіння дронів на території Румунії було спричинене навмисним нападом з боку росії.

На територію яких третіх країн залітали російські дрони та ракетиЗа час війни в Україні ракети та дрони не раз падали на території третіх держав або пролітали через їхній повітряний простір. Докладніше – на інфографіці.

Таку заяву генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг зробив на засіданні спільного комітету в Європейському парламенті.

«У нас немає жодної інформації, яка вказує на навмисний напад з боку росії, і ми очікуємо на результати розслідування, що триває», – цитує Столтенберга The Guardian.

Нагадаємо, в Румунії вчора нарешті виявили уламки як мінімум одного з російських дронів, влада обіцяє провести розслідування.

Україна відразу після атаки росіян на Одеську область вночі 4 вересня заявила, що дрони впали та здетонували на території Румунії. Але в Бухаресті відповіли, що використані рф ударні засоби «не становили прямої військової загрози національній території або територіальним водам».

Союзники по НАТО були проінформовані про інцидент, висловили рішучу солідарність з Румунією та «уважно стежать за ситуацією».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: