Під час атаки на Одещину російські «шахеди» впали на території Румунії – МЗС

Читать на русском
Під час нічної масованої атаки росії в районі Ізмаїльського порту дрони здетонували на території Румунії.
facebook.com/oleg.nikolenko.50

Під час масованої атаки на Україну в ніч на 4 вересня запущені росією дрони-камікадзе Shahed-136/131 впали та вибухнули на території Румунії, яка є членом НАТО.

Про це повідомив представник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко у Facebook 4 вересня.

У Повітряних силах назвали кількість збитих на півдні та сході «шахедів»Одеську та Дніпропетровську області вночі атакували 32 шахеди. Сили ППО знищили 23 із них.

«За інформацією Державної прикордонної служби України, сьогодні вночі під час масованої атаки росії в районі Ізмаїльського порту російські «шахеди» впали та здетонували на території Румунії. Це є черговим підтвердженням того, що російський ракетний терор становить величезну загрозу не лише безпеці України, але і безпеці сусідніх країн, зокрема держав-членів НАТО», – написав Ніколенко.

У зв'язку з цією ситуацією Україна звернулася до країн-партнерів щодо постачання додаткових систем протиракетної та протиповітряної оборони, а також бойової авіації.

«Закликаємо партнерів прискорити забезпечення України додатковими сучасними системами протиракетної та протиповітряної оборони, а також бойовою авіацією, які посилять захист інфраструктури України, а також суміжних держав», – додав представник МЗС.

Водночас у Румунії спростували інформацію України щодо падіння російських ударних дронів на території Румунії під час нічної атаки 4 вересня. Заяву про це опублікувало Міністерство національної оборони Румунії.

«Відповідальні структури Міністерства національної оборони у реальному часі моніторили ситуацію у зв’язку з атакою російських безпілотників проти інфраструктури біля українських портів на Дунаї і минулої ночі, і в суботу та неділю. У жодному з епізодів використані рф ударні засоби не становили прямої воєнної загрози для національної території чи територіальних вод Румунії», – йдеться у заяві.

При цьому міністерство підкреслило, що вважає такі атаки росії невиправданими і такими, що суперечать міжнародному гуманітарному праву.

Нагадаємо, сьогодні вночі росія атакувала південь та схід України ударними Shahed-136/131. Всього було випущено 32 дрони. Сили ППО збили 23 безпілотники. Було зафіксовано влучання на Одещині – в Ізмаїльському та Дніпровському районах, зокрема по цивільних об'єктах.

Зазначимо, на початку серпня росія також атакувала порт Ізмаїла і ЗМІ повідомляли про можливе падіння дронів над Румунією. Але й тоді Міноборони Румунії все спростувало.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: