Румунія почала будувати укриття біля кордону з Україною після падіння російського дрона

Читать на русском
Міноборони розпочало у вівторок, 12 вересня, роботи зі створення зон захисту населення на рівні населеного пункту Плауру повіту Тулча.
volynnews.com

Румунія почала будівництво укриття в селі Плауру, яке розташоване навпроти міста Ізмаїл в Одеській області. Причиною цього стало нещодавнє падіння російського дрона на територію європейської країни.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони Румунії.

На територію яких третіх країн залітали російські дрони та ракетиЗа час війни в Україні ракети та дрони не раз падали на території третіх держав або пролітали через їхній повітряний простір. Докладніше – на інфографіці.

Як зазначається, Міноборони розпочало у вівторок, 12 вересня, роботи зі створення зон захисту населення на рівні населеного пункту Плауру повіту Тулча.

Це відбувається відповідно до рішення Національного комітету з надзвичайних ситуацій від 7 вересня 2023 року «Щодо вжиття заходів захисту на території країни в безпосередній близькості від зони конфлікту в Україні».

Згідно з повідомленням, роботи виконує загін чисельністю близько 50 військовослужбовців 10-ї бригади, що діє з використанням 20 технічних засобів, для влаштування двох укриттів зі збірних залізобетонних елементів, а також виконання супутніх робіт з благоустрою території.

Нагадаємо, уламки як мінімум одного з російських дронів, які були запущені по Україні в ніч на 4 вересня, все ж таки потрапили на територію Румунії.

В Румунії 6 версеня нарешті виявили уламки як мінімум одного з російських дронів, влада обіцяє провести розслідування.

Раніше мер прикордонної румунської комуни Чаталкіой Тудор Чернега допустив можливість проведення евакуації мешканців села Плауру через російські атаки на українське місто Ізмаїл.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: