Конкурент Трампа на виборах заявив, що визнає право рф на окуповані території України

Читать на русском
Республіканець Вівек Рамасвамі заявив, що у разі обрання його президентом, він визнає право росії на окуповані нею території України.
Главком

Претендент на висування від Республіканської партії на президентські вибори 2024 року у США, мільйонер індійського походження Вівек Рамасвамі заявив, що виступає за передачу росії окупованих територій України та проти вступу Києва в НАТО.

Про це повідомляє видання The Hill, з посиланням на публікацію Рамасвамі в журналі The American Conservative.

Скільки термінів перебували при владі американські президентиНа скільки термінів обиралися президенти США – на інфографіці. Днями Джо Байден оголосить про намір балотуватись на другий термін.

У матеріалі він зазначає, що найбільшу небезпеку для США становить зближення Москви й Пекіна. Рамасвамі проводить паралелі із зовнішньою політикою Річарда Ніксона (який ухвалив рішення встановити дипломатичні відносини з КНР, аби протидіяти його зближенню з Радянським союзом).

«Як президент США, я поважатиму й відроджуватиму спадщину Ніксона, відкидаючи кровожерливу балаканину корисних ідіотів, які проповідують безпрограшну війну в Україні, яка ще більше зближує двох наших ворогів — великих держав», - заявив він.

Згідно зі словами Рамасвамі, чим довше триває війна в Україні, тим зрозуміліше, що є лише один переможець - Китай.

«Я поведу Америку від моралізму до реалізму, зробивши протилежне тому, що зробив Ніксон в 1972 році: поїду в Москву у 2025 році», - сказав він, заперечивши своє попереднє твердження.

При цьому, він пообіцяв покласти край санкціям і повернути росію на світовий ринок. Таким чином, я зроблю росію «стратегічним стримуючим фактором» для планів Китаю в Східній Азії.

«Я забезпечу мир в Україні на єдиних умовах, які повинні мати значення для нас... Ми повинні змусити путіна позбутися Сі Цзіньпіна... З цією метою я визнаю російський контроль над окупованими територіями і зобов'язуюся заблокувати кандидатуру України в НАТО в обмін на вихід росії зі свого військового союзу з Китаєм», - підсумував він.

Нагадаємо, президентські вибори у США можуть вплинути на підтримку України у відбитті російської агресії. Таку думку висловив президент Володимир Зеленський.

При цьому, український лідер назвав дві умови для проведення виборів під час воєнного стану.

Також ЗМІ з'ясували, хто «конкуруватиме» з путіним на виборах у рф наступного року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: