Трамп має намір добровільно здатися поліції та сісти у в'язницю – CNN

Читать на русском
Колишній президент США Дональд Трамп може з'явитися у поліцію з повинною у справі про підрив результатів виборів у 2020 році в штаті Джорджія, та сісти у в'язницю округу Фултон.
Фото: REUTERS/Jonathan Ernst

Колишній президент США Дональд Трамп планує здатися до в'язниці округу Фултон уже наступного тижня.

Про це пише видання CNN з посиланням на власні джерела.

За словами високопоставленого співробітника правоохоронних органів, Трамп, як очікується, зробить це наступного четверга чи п'ятниці, 24 або 25 серпня відповідно.

Дональду Трампу загрожує понад 500 років в'язниціКолишнього президента США Дональда Трампа можуть засудити до 561 року ув'язнення у рамках справ, фігурантом яких він став за останні місяці.

Прокурор округу Фултон Фені Вілліс раніше заявила, що Трампу та іншим обвинуваченим наказано здатися владі не пізніше 25 серпня.

Шериф округу, у свою чергу, зазначав, що обвинуваченим наказано з'явитися до в'язниці, де вони пройдуть формальну процедуру арешту – їх обшукають, сфотографують, а також візьмуть у них відбитки пальців.

Зазвичай сторони заздалегідь узгоджують умови звільнення обвинувачених після їхньої добровільної здачі владі.

Журналісти зазначили, наразі Трампу висунули 91 обвинувачення у чотирьох кримінальних справах. Очікується, що його здача і пред'явлення йому обвинувачень у Джорджії відрізнятимуться від того, як це відбувалося за попередніми трьома кримінальними справами.

Також у матеріалі говориться, що навіть за стандартами США в'язниця округу Фултон має репутацію місця ув'язнення зі «складними» умовами.

Нагадаємо, Дональду Трампу пред'явлено звинувачення у четвертій кримінальній справі.

Також повідомлялося, що Трамп не визнав себе винним у справі секретних документів.

Раніше стало відомо, що суд у справі Трампа про зберігання секретних документів пройде у розпал президентської кампанії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: