Трампа заарештували і одразу ж випустили із в'язниці під заставу – CNN

Читать на русском
Колишній президент США Дональд Трамп прибув до вʼязниці в Атланті, щоб здатися владі у справі про намагання змінити результати виборів, після чого він був відпущений під заставу.
Фото: AP Photo / Alex Brandon

24 серпня колишній президент США Дональд Трамп пройшов у в'язниці округу Фултон, штат Джорджія, формальну процедуру арешту у справі про втручання у вибори. Його звільнили під заставу.

Про це повідомляє CNN із посиланням на судові записи.

Зазначається, що Дональд Трамп прибув до в’язниці округу Фултон в Атланті зі свого гольф-клубу в Нью-Джерсі, щоб здатися. Потім він пройшов традиційну процедуру ув’язнення. Експрезидента США тимчасово заарештували та помістили у в’язницю округу Фултон.

У в'язниці його обшукали, сфотографували та взяли відбитки пальців. В ізоляторі Трамп перебував близько 20 хвилин. Після цього його кортеж попрямував до міжнародного аеропорту Гартсфілд-Джексон в Атланті.

«Як і у випадку з іншими 18 обвинуваченими, які вже здалися у в'язницю, проходження Трампом процедури, швидше за все, буде завершено швидко, оскільки колишній президент та його адвокати схвалили угоду про заставу», – повідомляє CNN.

Наголошується, що в рамках цієї угоди Трамп погодився внести заставу у розмірі 200 тисяч доларів та виконати інші умови звільнення, у тому числі не використовувати соціальні мережі для залякування обвинувачених та свідків у справі.

Нагадаємо, Дональду Трампу висунули понад десяток звинувачень у зв’язку з його спробами скасувати результати виборів у Джорджії 2020 року.

Раніше повідомлялося, що Дональд Трамп має намір добровільно здатися поліції та сісти до в'язниці.

Також Трамп не визнав себе винним у справі секретних документів.

Крім того, стало відомо, що Дональду Трампу загрожує понад 500 років ув'язнення. Для цього достатньо довести його провину у всіх чотирьох статтях звинувачень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: