У нас є розуміння, по яких об'єктах рф може бити взимку – глава Укренерго

Читать на русском
Енергетики розуміють, які об'єкти в Україні можуть бути під загрозою атак. Але це прихована інформація.
фото nv.ua

Енергетики готуються до різних сценаріїв перед зимою та можливими новими масованими обстрілами росії. Але в Укренерго приблизно розуміють, які цілі будуть для ворога у пріоритеті.

Про це розповів голова Укренерго Володимир Кудрицький в інтерв'ю РБК-Україна.

Енергетичний терор почався: Шмигаль заявив, що рф вже два тижні б'є по підстанціяхРосія за останні два тижні вже атакувала регіональні енергетичні підстанції. Шмигаль констатував, ця зима також буде складною, але Україна підготовлена краще.

За його словами, минулої зими і ракети, і дрони завдали багато шкоди, ворог минулого року пробував різні тактики, як і куди бити.

«Що буде цієї зими – побачимо. Чи взагалі вони вдаватимуться до масованих атак саме по енергетичній інфраструктурі, чи не будуть, ми цього теж не знаємо. Але, безумовно, ми маємо розуміння, куди можуть бити, де є об'єкти з більшою ймовірністю атаки, де з меншою. Ми цю інформацію тримаємо закритою, не розголошуємо. Але готуємось до різних сценаріїв», – сказав він.

Глава Укренерго додав, що вже зараз багато підготовчих робіт проведено для того, щоб швидко реагувати на якісь надзвичайні події на кшталт обстрілів або пошкоджень великих енергооб'єктів.

«Зрозуміло, що коли ракета чи дрон влучає в енергооб'єкт, іноді без жодних наслідків обійтися не вдається. Можливі якісь короткочасні відключення споживачів. Питання у тому, як швидко ми можемо їх усунути», – сказав Кудрицький.

Нагадаємо, в Силах оборони припускали, що росія економить ракети для ударів пізньої осені і взимку. А військові повідомляли, що під час атак рф взимку ефективність систем ППО буде кращою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: