Галущенко прокоментував перший за осінь удар по енергооб'єкту

Читать на русском
Міністр енергетики України Герман Галущенко розповів, чи працює об'єкт енергетики після обстрілу.
Фото: mev.gov.ua

Українська енергосистема знову потрапила під удар ворожих ракет. Але той об'єкт, який атакували на заході України, зараз працює стабільно.

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі телемарафону 21 вересня.

«Нехай почнуть»: Буданов анонсував відповідь на спроби рф атакувати енергоінфраструктуру УкраїниКерівник ГУР Кирило Буданов анонсував відповідь росії на можливі атаки на енергетичну інфраструктуру.

За його словами, поки що важко оцінити масштаб майбутніх ударів.

«Ми розуміємо, що будуть удари по енергосистемі. І сьогодні вже вперше було атаковано енергетичний об'єкт на заході України. Тому питання впливу тих ударів на роботу енергосистеми зараз важко оцінити. Будемо це робити в ході атак і ми теж готуємося та підготовлені для того, щоб приймати відповідні рішення», – заявив Галущенко.

Він не став детально говорити про пошкодження енергетичного об'єкта, але зазначив, що зараз «все працює стабільно».

Нагадаємо, сьогодні вночі росія атакувала Україну крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55. Усього було випущено 43 ракети, сили ППО збили 36 з них.

В Укренерго повідомили, що вперше за 6 місяців після атаки рф є пошкодження енергооб'єктів (у західному та центральному регіонах). Через наслідки обстрілу були часткові знеструмлення у Рівненській, Житомирській, Київській, Дніпропетровській, Харківській областях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: