В Укренерго розповіли про пошкодження енергооб'єктів після нічної атаки рф

Читать на русском
Вперше за останні шість місяців внаслідок обстрілу росіян знову було пошкоджено енергосистему України.
фото Укренерго

Вперше за останні шість місяців внаслідок обстрілу росіян знову було пошкоджено енергосистему України. Зокрема, під удар потрапили об'єкти у західному та центральному регіонах.

Про це повідомила пресслужба Укренерго.

Рф зараз проводить розвідку щодо енергооб'єктів України – ЮсовРосія проводить розвідувальні заходи щодо енергетичної інфраструктури України, а отже – нові атаки можливі.

«Сьогодні вранці, 21 вересня, через масовану ракетну атаку ворога зазнали пошкоджень окремі об’єкти в західному та центральному регіонах. Було частково знеструмлено споживачів в Рівненській та Житомирській областях», – йдеться у повідомленні.

Робота магістральних мереж у регіоні відновлена, продовжується заживлення побутових споживачів у мережах обленерго, додали у відомстві.

Також під час атаки зазнали пошкоджень мережі обленерго у Дніпропетровській, Київській, Харківській областях. Аварійно-відновлювальні роботи розпочалися одразу після відбою тривоги.

При цьому енергетики зазначили, що «зараз зарано робити висновки щодо початку нової терористичної кампанії проти цивільної інфраструктури».

Нагадаємо, сьогодні вночі росія атакувала Україну крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55. Усього було випущено 43 ракети, сили ППО збили 36 із них. Також повідомлялося, що у Рівному було влучання в енергетичну інфраструктуру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: