Під час атак рф взимку ефективність систем ППО буде кращою – Наєв

Читать на русском
Україна готується до нових атак рф на критичну інфраструктуру під час майбутнього опалювального сезону. Так, цієї зими засобів ППО в українських військ уже буде більше, ніж минулої.
Фото: Thomas Imo/ imago

Україна готується до зимових атак росії на енергосистему. Цієї зими засобів протиповітряної оборони в українських військ уже буде більше, ніж минулої.

Про це командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал Сергій Наєв заявив в інтерв'ю Reuters.

«Ми розуміємо, що ворог не залишив своїх злочинних намірів вразити об’єкти критичної інфраструктури та завдати шкоди Україні та її економіці. Минулої зими систем ППО було менше. Зараз нам дали більше, і ефективність буде кращою», – заявив Наєв.

Він повідомив, що на захисті стоять німецькі системи ППО Gepard, які мають радар з радіусом 12 км. Цього не вистачає, щоб покрити всю територію країни, тому прогалини заповнюють великокаліберні кулемети, такі як американський M2 Browning.

За словами Наєва, російські атаки на енергетичну інфраструктуру можуть розпочатися наприкінці вересня чи на початку жовтня.

Нагадаємо, у липні Україна отримала від Німеччини зенітки Gepard, дрони та всюдиходи, а на початку вересня Німеччина передала Україні тисячі боєприпасів для Gepard.

Також у ЗСУ розповіли, чи можливі нові атаки росії на енергосистему цієї осені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: