Енергетичний терор почався: Шмигаль заявив, що рф вже два тижні б'є по підстанціях

Читать на русском
Росія за останні два тижні вже атакувала регіональні енергетичні підстанції. Шмигаль констатував, ця зима також буде складною, але Україна підготовлена краще.
Фото: КМУ

Росія розпочала черговий етап енергетичного терору проти України – окупанти вже два тижні атакують регіональні підстанції.

Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив на Регіональному економічному форумі, повідомляє Укрінформ.

В «Укренерго» розповіли, чи готові енергетики до найгіршого сценарію цієї зимиЕнергетики розглядають усі варіанти розвитку подій цієї зими, у тому числі й найгірший сценарій.

«Ми розуміємо, що етап енергетичного терору цього опалювального сезону вже розпочався. Ми бачимо це за знищенням інфраструктури виробництва, прокачування, зберігання палива. Ми бачимо це за першими ударами по регіональних енергетичних підстанціях протягом останніх двох тижнів», – заявив він.

Прем'єр підкреслив, що цього опалювального сезону Україна набагато більш підготовлена і сильніша, ніж минулого року. Але зима все одно буде складною. «Переконаний, що пройдемо разом і цю складну зиму. Вона буде складною: не сумнівайтеся в тому, що цей опалювальний сезон, ця зима буде не легшою, ніж минула. Точно вона буде складною, точно ми до неї готові краще, бо знаємо, до чого готується ворог, які загрози та виклики перед нами всіма стоять», – додав Шмигаль.

Нагадаємо, вчора під час масованої ракетної атаки росії під удар потрапили об'єкти енергетичної інфраструктури у західному та центральному регіонах. Робота пошкодженого енергооб'єкта відновлено.

До речі, керівник ГУР Кирило Буданов анонсував відповідь на спроби росії атакувати енергоінфраструктуру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: