В «Укренерго» розповіли, чи готові енергетики до найгіршого сценарію цієї зими

Читать на русском
Енергетики розглядають усі варіанти розвитку подій цієї зими, у тому числі й найгірший сценарій.
Фото: biz.censor.net

Енергетики розглядають усі варіанти розвитку подій цієї зими, у тому числі й найгірший сценарій – нові масовані обстріли росіян дронами та ракетами української енергосистеми.

Про це повідомив голова Укренерго Володимир Кудрицький під час телемарафону у п'ятницю, 15 вересня.

У Міненерго відповіли, чи планують застосовувати графіки відключення світла з жовтняНа сьогоднішній день у жодній з областей України не планують застосовувати графіки відключення електрики. Але це можливо, якщо виникнуть нові пошкодження енергоінфраструктури.

За його словами, зараз спрогнозувати наслідки масованих обстрілів дуже складно. Україні могло б взимку вистачити електроенергії, якщо не буде атак.

«Якщо говорити про сценарій без обстрілів, то ми розуміємо, яким чином покривати взимку це споживання. Але обстріли можуть сильно переформатувати ситуацію. Тому ми маємо бути готовими до найгірших сценаріїв. У чому полягає найгірший сценарій? Це повторення масованих атак ракетами, дронами саме проти енергосистеми», – сказав він.

Кудрицький зазначив, що вже зараз вживаються превентивні заходи – наші енергетики готують резервні схеми живлення споживачів, запас матеріалів, обладнання для того, щоб швидко ремонтувати пошкоджені мережі та станції.

«Тобто, ми на своєму боці готуємося якнайкраще протидіяти цим атакам та відновленню системи», – додав глава «Укренерго».

Нагадаємо, у Силах оборони припустили, що росія економить ракети для ударів по Україні восени та взимку. При цьому генерал Сергій Наєв повідомляв, що під час атак рф взимку ефективність систем ППО буде кращою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: