Сторони домовилися про припинення вогню у Нагірному Карабаху

Читать на русском
У Нагірному Карабаху з сьогоднішнього дня ухвалили рішення про припинення вогню. Перемир'я розпочнеться з 13 години.
Media.az

У Нагірному Карабаху з сьогоднішнього дня ухвалили рішення про припинення вогню. Перемир'я розпочнеться з 13 години 20 вересня.

Про це йдеться у повідомленні єдиного інформаційного центру невизнаної Нагірно-Карабахської республіки, передає report.az.

Топ збройних та політичних конфліктів у 2023 році: що про них відомоТоп-10 збройних та політичних конфліктів у світі, за версією міжнародної кризової групи – як довго тривають та скільки загиблих.

Як повідомляється, досягнуто домовленості про повне припинення бойових дій з 13:00 20 вересня 2023 року.

Крім того, в заяві сказано, що «за посередництвом командування російського миротворчого контингенту досягнуто угоди про виведення підрозділів, що залишилися, і військовослужбовців Збройних сил Республіки Вірменія із зони розгортання російського миротворчого контингенту і розформування та повного роззброєння збройних формувань і озброєнь з території Нагірного Карабаху з метою їхньої якнайшвидшої утилізації».

Нагадаємо, 19 вересня Азербайджан розпочав антитерористичні заходи у Нагірному Карабаху для відновлення конституційного ладу. Пізніше у Баку висунули ультиматум Єревану.

У свою чергу росія заявила про начебто стривоженість через ситуацію в Карабаху. А в самому Єревані після звернення Пашиняна почалися протести. Пізніше повідомлялося про сутички мітингувальників з силовиками.

В ОПУ висловилися про події в Карабаху та російських «миротворців».

У Вірменії сьогодні заявили, що в Нагірному Карабаху після початку військової операції Азербайджану загинули понад 30 людей і понад 200 отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: