У Єревані після звернення Пашиняна розпочалися протести

Читать на русском
На тлі загострення у Карабаху кілька сотень людей вийшли на акцію протесту перед будівлею уряду Вірменії у Єревані.
скрін з відео 24tv.ua

Через загострення ситуації в Нагірному Карабаху в Єревані почалися протести проти прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна з вимогою про його відставку.

Про це повідомляє телеканал 24.TV.

Топ збройних та політичних конфліктів у 2023 році: що про них відомоТоп-10 збройних та політичних конфліктів у світі, за версією міжнародної кризової групи – як довго тривають та скільки загиблих.

До початку протестів прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян у відповідь на загострення у Нагірному Карабаху записав відеозвернення, в якому звинуватив Азербайджан у спробі втягнути Вірменію у повномасштабні воєнні дії.

«Деякі сили, як внутрішні, так і зовнішні, намагаються втягнути Вірменію у війну. Ще раз підтверджую: ЗС Вірменії у Нагірному Карабаху немає. У них це не вийде. Як би не було складно, зокрема в емоційному плані, ми не повинні дати можливість деяким силам, зовнішнім і внутрішнім поставити під удар вірменську державність», – сказав Пашинян.

Майже одразу після виступу Пашиняна почалися протести. Декілька сотень людей вийшли на акцію перед будівлею уряду Вірменії в Єревані. Мітингувальники почали скандувати антиурядові гасла, зокрема «Нікол – зрадник!».

Протестувальники звинуватили Пашиняна в тому, що його політика призвела до нинішньої ситуації в Карабаху. Пізніше протести охопили всю центральну частину міста.

Нагадаємо, Азербайджан 19 вересня оголосив, що розпочинає в Карабаху антитерористичні заходи для відновлення конституційного ладу. У МЗС Азербайджану заявили, що єдиний шлях до встановлення миру – повне виведення вірменських військових із регіону.

У росії також прокоментували загострення у Нагірному Карабаху.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: