Загострення в Карабаху: Вірменія заявила про понад 30 загиблих

Читать на русском
За даними Вірменії, в результаті обстрілів на даний момент відомо про 32 загиблих та понад 200 поранених.
фото AFP

У Нагірному Карабаху після початку військової операції Азербайджану загинули понад 30 людей і понад 200 отримали поранення.

Про це повідомляє портал Арменпрес із посиланням на місцевого омбудсмена у середу, 20 вересня.

Скільки тривали збройні конфлікти, що виникали після Другої світової війниСкільки тривали збройні конфлікти, що виникали після Другої світової війни, – на інфографіці. Найтриваліший – конфлікт між Індією та Пакистаном.

Видання пише, що ЗС Азербайджану застосовують проти мирного цивільного населення великокаліберну зброю, зокрема артилерію.

«В результаті обстрілів на даний момент відомо про 32 загиблих та понад 200 поранених. У тому числі серед мирного населення загинуло семеро людей, двоє з яких діти, 35 поранені, з них 13 дітей», – йдеться у повідомленні.

Омбудсмен заявив, що «агресія Азербайджану грубо порушує принципи міжнародного права та міжнародного гуманітарного права».

Нагадаємо, 19 вересня Азербайджан розпочав нову військову операцію у Нагірному Карабаху нібито для відновлення конституційного ладу.

Прем'єр-міністр Нікол Пашинян зазначив, що Вірменія не має наміру воювати з Азербайджаном. Після його слів у центрі Єревану почалися протести. На ситуацію в Карабаху відреагували в росії, а також в ОПУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: