Ситуація в Карабаху: Азербайджан висунув Вірменії умову для миру

Читать на русском
Азербайджан заявив, що Вірменія для миру повинна вивести всі свої війська з Нагірного Карабаху.
то Анадолу

Єдиний шлях до встановлення миру в Нагірному Карабаху – це повне виведення вірменських військових. Міноборони Азербайджану обіцяє продовжувати військові дії, доки не буде виконана ця умова.

Про це йдеться у заяві МЗС Азербайджану у вівторок, 19 вересня.

Скільки тривали збройні конфлікти, що виникали після Другої світової війниСкільки тривали збройні конфлікти, що виникали після Другої світової війни, – на інфографіці. Найтриваліший – конфлікт між Індією та Пакистаном.

Зокрема, у Баку стверджують, що «локальні антитерористичні заходи у Нагірному Карабаху – це реакція на низку масштабних військових провокацій та терактів з боку сил Вірменії».

«Метою заходів є незаконні військові з'єднання та військова інфраструктура. Азербайджанська сторона в жодному разі не націлилася на мирних жителів. Зокрема, необхідно вірменському цивільному населенню триматися подалі від військових цілей», – повідомляється на сайті.

У МЗС заявляють, що присутність вірменських збройних сил у Карабаху «являє собою серйозну загрозу регіональному миру та стабільності».

«Антитерористична операція продовжуватиметься доти, доки ми повністю не знищимо озброєні вірменські бандформування в Карабаху», – сказано в повідомленні.

А єдиний спосіб досягти миру та стабільності в регіоні – беззастережно та повністю вивести вірменські збройні сили з Карабахського регіону Азербайджану, заявили в МЗС Азербайджану.

Нагадаємо, 19 вересня Азербайджан розпочав антитерористичні заходи у Нагірному Карабаху. Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян нещодавно повідомив, що планує укласти мирну угоду з Азербайджаном, можливо, до кінця року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: