Більшість країн Європи виступили проти продовження ембарго на імпорт зерна з України – Politico

Читать на русском
Більшість країн Євросоюзу виступили проти продовження заборони імпорту українського зерна після 15 вересня. Про це повідомляє Politoco із посиланням на чотирьох європейських дипломатів.

Більшість країн Євросоюзу виступили проти продовження заборони імпорту української сільськогосподарської продукції після 15 вересня.

Про це пише видання Politico з посиланням на чотирьох європейських дипломатів.

Кулеба пояснив, чому країни ЄС мають скасувати заборону на імпорт українського зернаУкраїна готова працювати із п'ятьма країнами Євросоюзу над зняттям заборони на експорт агропродукції. Глава МЗС Дмитро Кулеба зазначив, що рішення, ухвалені Польщею, Румунією, Угорщиною, Словаччиною та Болгарією, не відповідають принципам ЄС.

У матеріалі говориться, що більшість членів ЄС зіштовхнулися з непогодженням з боку Польщі, Угорщини, Словаччини, Болгарії та Румунії. Ці країни наполягають на тому, що необхідно продовжити заборону імпорту українського зерна до кінця 2023 року.

Також повідомляється, що 6 вересня під час зустрічі послів ЄС більшість учасників або виступили проти продовження обмежень, або оцінили пропозицію скептично.

Так, заборону на імпорт розкритикували представники Німеччини та Франції.

«Посли ЄС усвідомлюють, з якими труднощами стикаються країни через український імпорт зерна. Але більшість представників об'єднання закликають Єврокомісію запропонувати альтернативні заходи», – йдеться у матеріалі.

Нагадаємо, ембарго на ввезення чотирьох видів української агропродукції до п'яти країн Європи – Польщу, Угорщину, Болгарію, Словаччину та Румунію – ввели на початку травня.

На початку червня ЄС продовжив обмежувальні заходи до середини вересня, а 19 липня країни закликали Єврокомісію продовжити ембарго до кінця року. А на початку серпня влада у Польщі та Угорщині підтвердила, що країни не будуть відкривати кордон для українського зерна після 15 вересня.

Раніше у МЗС відреагували на плани країн ЄС продовжити заборону на імпорт української агропродукції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: