Єврокомісія заборонила експортувати українську пшеницю до п'яти країн ЄС

Читать на русском
Крім того, офіційні органи Євросоюзу заборонили експортувати кукурудзу, ріпак та соняшник. Обмеження запроваджуються 2 травня та діятимуть по 5 червня цього року.
Фото: Getty Images

Єврокомісія вирішила заборонити експорт окремих видів агропродукції з України до п'яти країн Європи.

Відповідну заяву було опубліковано на офіційному сайті Єврокомісії.

У яких країнах ЄС протестували проти українського зерна та тимчасово заборонили його імпортП'ять країн Євросоюзу збираються чи вже заборонили імпорт української агропродукції. Докладніше – на інфографіці.

Заборона стосується експорту пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшника з України до Болгарії, Угорщини, Польщі, Румунії та Словаччини. На інші країни ЄС вона не поширюється.

У Єврокомісії зазначили, що обмеження запроваджуються 2 травня та діятимуть по 5 червня цього року. У цьому уточнюється, що заборону можуть продовжити.

«Болгарія, Угорщина, Польща та Словаччина, у свою чергу, зобов'язалися скасувати свої односторонні заходи щодо пшениці, кукурудзи, насіння ріпаку та соняшника, а також будь-якої іншої продукції, що походить з України», – йдеться у заяві.

Нагадаємо, у суботу, 15 квітня, Польща оголосила про заборону на ввезення сільгосппродукції з України. До списку заборонених товарів увійшло не лише зерно, а й крупи, цукор, м'ясо, фрукти та овочі. Рішення прийнято у зв'язку із зниженням цін на цю продукцію на внутрішньому ринку.

Слідом за Польщею заборону на імпорт сільськогосподарських продуктів та зернових з України запровадили Угорщина, Словаччина та Болгарія.

Раніше у Раді оцінили втрати через ембарго на експорт агропродукції до країн ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: