Польща може заборонити імпорт ще двох видів продукції з України

Читать на русском
Польща має намір продовжити заборону імпорту української агропродукції після 15 вересня. Крім того, Варшава може запровадити ембарго проти ще двох видів продукції.
Фото: Robert Telus / Twitter

Польща не змінила своєї позиції щодо українського зерна і має намір продовжити заборону на імпорт агропродукції після 15 вересня.

Про це повідомив польський міністр сільського господарства Роберт Телус, цитує його PAP.

Кулеба пояснив, чому країни ЄС мають скасувати заборону на імпорт українського зернаУкраїна готова працювати із п'ятьма країнами Євросоюзу над зняттям заборони на експорт агропродукції. Глава МЗС Дмитро Кулеба зазначив, що рішення, ухвалені Польщею, Румунією, Угорщиною, Словаччиною та Болгарією, не відповідають принципам ЄС.

Він розповів, що нещодавно глави профільних міністерств п'яти країн ЄС обговорювали це питання на зустрічі в іспанській Кордові. За словами Телуса, Польща, Угорщина, Словаччина, Румунія та Болгарія виступають за продовження заборони на імпорт української агропродукції до кінця року.

Крім того, міністр зізнався, що Варшава розглядає можливість введення заборони на імпорт не лише щодо зерна, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшника, а й меду та малини.

Водночас глава Мінсільгоспу Польщі зазначив, що «прифронтові» країни підтримують транзит сільгосппродукції з України.

«Ми продовжуємо підтримувати транзит і виступаємо за те, щоб транзит зерна та інших видів продукції з України отримував фінансову підтримку з боку ЄС», - сказав Телус.

Нагадаємо, ембарго на ввезення чотирьох видів української агропродукції до п'яти країн Європи – Польщу, Угорщину, Болгарію, Словаччину та Румунію – ввели на початку травня.

На початку червня ЄС продовжив обмежувальні заходи до середини вересня, а 19 липня країни закликали Єврокомісію продовжити ембарго до кінця року. А на початку серпня влада у Польщі та Угорщині підтвердила, що країни не будуть відкривати кордон для українського зерна після 15 вересня.

Раніше у МЗС відреагували на плани країн ЄС продовжити заборону на імпорт української агропродукції.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: