Хорватія допоможе Україні з експортом зерна – подробиці

Читать на русском
Україна використовуватиме порти Хорватії для експорту зерна, повідомив глава МЗС Дмитро Кулеба. Транспортування продукції здійснюватиметься через порти на Дунаї та в Адріатичному морі.
Фото: mfa.gov.ua

Україна використовуватиме порти Хорватії для експорту зерна.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба після переговорів зі своїм хорватським колегою Гордоном Гірлічем-Радманом.

Експорт українського зерна: як росія цілеспрямовано зривала угодуРосія від початку цілеспрямовано перешкоджала роботі зернового коридору. Заходи щодо зриву угоди було розбито на кілька етапів, більше – на інфографіці.

Транспортування зерна здійснюватиметься через порти на Дунаї та в Адріатичному морі.

«Зараз ми працюємо над тим, щоб прокласти найефективніші маршрути в ці порти та максимально скористатися цією можливістю. Кожен внесок у розблокування експорту, кожні відчинені двері – це справжній, дієвий внесок у продовольчу безпеку світу. Дякую Хорватії за конструктивну допомогу», – зазначив Кулеба.

Міністри також обговорили питання розмінування України та участі Хорватії у Формулі миру. За його словами, Загреб готовий підтримати щонайменше п'ять пунктів мирного плану України.

«Хорватська сторона підтвердила готовність взяти участь у втіленні низки пунктів Формули світу: щодо продовольчої безпеки, енергетичної безпеки, відновлення поваги до статуту ООН та територіальної цілісності України, досягнення справедливості за російські злочини та запобігання екоциду. Ми дуже вдячні за це», – сказав голова українського зовнішньополітичного відомства.

Нагадаємо, проблеми з експортом української агропродукції виникли після виходу рф з Чорноморської зернової угоди.

Раніше повідомлялося, що Європейський Союз готовий допомогти Україні експортувати майже всі сільськогосподарські товари.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: