П'ять країн проситимуть ЄС продовжити заборону на експорт української агропродукції

Читать на русском
Уряди п'яти країн ЄС хочуть, щоб заборона була продовжена до кінця цього року. Водночас у спільній декларації зазначено, що Польща, Болгарія, Угорщина, Словаччина та Румунія готові допомогти Україні з транзитом сільгосппродукції.
Фото: topagrar.pl

П'ять країн ЄС – Польща, Болгарія, Угорщина, Словаччина та Румунія – схвалили звернення до Єврокомісії із проханням продовжити заборону на експорт з України окремих видів агропродукції.

Про це повідомив міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус, його цитує портал Money.pl.

У яких країнах ЄС протестували проти українського зерна та тимчасово заборонили його імпортП'ять країн Євросоюзу збираються чи вже заборонили імпорт української агропродукції. Докладніше – на інфографіці.

За його словами, уряди вищезгаданих країн хочуть, щоб заборона, яка наразі діє до 15 вересня, була продовжена до кінця цього року.

Водночас у документі зазначено, що Польща, Болгарія, Угорщина, Словаччина та Румунія готові допомогти Україні з транзитом сільгосппродукції.

«Ми готові продовжити транзит. Війна дестабілізувала ринки, особливо у прифронтових країнах. Вона дестабілізувала передусім сільськогосподарський ринок. Але ми розуміємо, що таке війна, і Україна має її виграти», – сказав Телус.

Нагадаємо, на початку травня Єврокомісія ввела заборону на експорт пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшника з України. Документ, який спочатку діяв до 5 червня, мав замінити односторонні рішення щодо заборони на ввезення української агропродукції. На початку червня ЄС продовжив обмежувальні заходи до середини вересня.

Україна, у свою чергу, надіслала Польщі та ЄС ноти протесту через обмеження на імпорт аграрної продукції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: