У Польщі заявили про готовність «повністю відрізати» Білорусь від Європи

Читать на русском
Польща разом з країнами Балтії готова до конкретних кроків у разі виникнення серйозних інцидентів на кордоні з Білоруссю.
Українська правда

Польща разом з країнами Балтії готова до конкретних кроків у разі виникнення серйозних інцидентів на своїх кордонах. У випадку провокацій зі сторони Мінська, країна закриє всі пункти перетину кордону Білорусі з Європою.

Про це міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський заявив виданню Wprost.

«Ми дали дуже чіткий сигнал Мінську. Будь-яка провокація на польському, латвійському чи литовському кордоні з Білоруссю матиме далекосяжні наслідки для режиму. Сигнал був жорстким, однозначним», – наголосив Камінський.

Керівник польського МВС також нагадав про рішення, ухвалене на спільній зустрічі глав зовнішньополітичних відомств Польщі, Латвії, Литви та Естонії, щодо повного закриття кордону з Білоруссю у разі виникнення «критичного інциденту».

«Якщо буде провокація, якщо буде критичний інцидент, негайно будуть закриті всі пункти перетину кордону Білорусі з Європою, з ЄС. Ті, які поки що функціонують: автомобільні, залізничні, пасажирські, вантажні. Всі. Ми повністю відріжемо Білорусь від Європи», – зазначив польський міністр.

Нагадаємо, що Литва має намір закрити ще два пункти пропуску на кордоні з Білоруссю. Раніше вже було закрито два КПП.

Додамо, у вівторок, 15 серпня, Державна прикордонна служба Латвії повідомила про введення мобілізації своїх співробітників з метою посилення контролю на ділянці кордону з Білоруссю.

Польща ж вирішила посилити захист Сувальського коридору і збільшити кількість військових біля кордону з Білоруссю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: