Путін погодився на першу закордонну поїздку після ордера МКС – Bloomberg

Читать на русском
Володимир путін збирається відвідати Китай. Це буде перша закордонна подорож російського диктатора після ордера на його арешт судом у Гаазі.
Getty Images

Російський президент володимир путін вирішив здійснити свою першу закордонну поїздку після того, як Міжнародний кримінальний суд видав ордер на його арешт.

Про це пише видання Bloomberg.

Ордер МКС: які країни-учасники Римського статуту готові заарештувати путіна, а які – ніЗаарештувати путіна відмовилися лише три країни-учасники Римського статуту. Які країни готові зробити це – на інфографіці.

Як повідомляється, Кремль готує візит путіна до Китаю для участі у форумі «Один пояс, один шлях», який відбудеться у жовтні. За даними джерел видання, путін вже прийняв запрошення глави Китаю Сі Цзіньпіна взяти участь у заході.

Як відомо, президент рф не залишав росію відтоді, як суд у Гаазі оголосив ордер у березні. Путін пропустив саміт БРІКС у Південній Африці минулого тижня після того, як уряд держави ясно дав зрозуміти, що підпорядковуватиметься наказу МКС про його арешт.

Нагадаємо, 17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав міжнародний ордер на арешт президента росії володимира путіна. З того часу російський президент має офіційний статус підозрюваного у скоєнні міжнародного злочину – незаконної депортації та переміщення українських дітей.

На нашій інфографіці можна подивитися, кого Міжнародний кримінальний суд звинувачував у злочинах та на якій стадії перебувають справи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: