Литва готується закрити ще два пункти пропуску на кордоні з Білоруссю

Читать на русском
МВС Литви запропонує закрити ще два пункти. Це прикордонні пункти пропуску Лаворішкес та Райгард.
фото BNS nuotr.

Литва має намір закрити ще два пункти пропуску на кордоні з Білоруссю. Раніше вже було закрито два КПП.

Про це повідомила міністр внутрішніх справ Литви Агнє Білотайте, пише LRT.

Литва передасть ЗСУ зброю та боєприпаси на суму понад 40 млн євроУряд Литви надав Україні додатковий пакет військової допомоги з нагоди святкування Дня Незалежності. ЗСУ отримають зброю та боєприпаси на суму 41 млн євро.

«Міністерство внутрішніх справ запропонує закрити ще два пункти. Це прикордонні пункти пропуску «Лаворішкес» та «Райгард», - сказала вона.

За словами міністра, закриття ще двох пунктів пропуску спрямоване на те, щоб перенаправити пропускну спроможність та знизити масштаби контрабанди через кордон.

«Перший аспект цього пов'язаний із потребою в офіцерах. Справа в тому, що сьогодні, у ситуації, що склалася на нашому кордоні, нам потрібно якнайбільше офіцерів на зеленому кордоні... І другий аспект - це проблема контрабанди», - сказала вона.

Білотайте також наголосила, що кордони Литви, Латвії та Польщі з Білоруссю можуть бути закриті у разі збройного інциденту чи прориву нелегальних мігрантів.

Як відомо, з 18 серпня Литва вирішила тимчасово закрити два прикордонні пункти пропуску на кордоні з Білоруссю. На початку серпня у Литві розпочалися військові навчання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: