Мобілізація в Україні: ще одній категорії чоловіків дозволили виїжджати за кордон

Читать на русском
Уряд дозволив перетинати держкордон у разі введення воєнного стану студентам або курсантам певних спеціальностей.
Ілюстративне фотоGetty Images

Кабінет міністрів дозволив виїжджати за кордон ще одній категорії українців, а саме - студентам або курсантам, які здобувають освіту за авіаційними спеціальностями. Однак для виїзду має бути кілька умов.

Про це представник Кабінету міністрів у Верховній раді Тарас Мельничук повідомляє у своєму Телеграм-каналі.

Виїзд чоловіків за кордон під час війни: хто має право залишати Україну та кому пропонують дозволитиХто з чоловіків та з якою метою має право виїхати з України під час воєнного стану – на інфографіці.

Як зазначається, уряд дозволив перетинати держкордон у разі введення воєнного стану студентам або курсантам, які навчаються за авіаційними спеціальностями та не підлягають призову на військову службу під час мобілізації.

Таким особам можна виїжджати за межі України, якщо вони потребують практичної льотної підготовки в іноземних закладах освіти або в авіаційних школах у звʼязку із закриттям повітряного простору нашої держави.

Нагадаємо, голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія допустив, що військовозобов'язаних, які виїхали за кордон незаконно – за підробленими довідками про непридатність до служби – можуть екстрадувати до України.

30 серпня відбулося засідання РНБО, на якому було обговорено перевірку всієї системи військово-лікарських комісій. Одне з ухвалених рішень – проведення повної перевірки обґрунтованості рішень ВЛК щодо інвалідності та непридатності до військової служби за час повномасштабної війни.

Раніше глава МВС заявляв, що в Україні буде розроблено закон про покарання чоловіків, які незаконно виїхали за кордон під час воєнного стану.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, які категорії чоловіків можуть виїжджати за кордон під час дії воєнного стану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: