Наєв допускає диверсії та провокації на кордоні з Білоруссю під час навчань ОДКБ

Читать на русском
Навчання ОДКБ у Білорусі можуть бути використані для легітимізації нарощування військової присутності у країні. Наєв не виключає провокації та диверсії на кордоні.
Фото: РБК-Україна

У вересні в Білорусі проходитиме низка спільних навчань ОДКБ, які можуть бути використані як легітимізація нарощування військової присутності.

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв не виключає можливості проведення диверсій та провокацій на українсько-білоруському кордоні.

«Враховуючи, що росія так і не досягла стратегічних цілей, в подальшому не виключається пошук нових приводів поновлення активних дій з північного напрямку. Отже організація провокацій та проведення диверсій на українсько-білоруському кордоні – не виключається. Разом з тим, на теперішній час ознак формування ударних угруповань в смузі ОСУВ «Північ» не викрито», – зазначив Наєв.

Наразі ситуація на кордоні з Білоруссю повністю контрольована. Російський наземний компонент у повному складі виведено з Білорусі та знаходиться у складі резерву угруповання війська, частини якого ведуть наступ на Куп'янському та Лиманському напрямку.

Нагадаємо, у середині липня у Білорусі провели ротацію російських військ, майже всіх військових було виведено з території країни.

Наприкінці того ж місяця до Білорусі прибуло близько 5 тисяч найманців ПВК «Вагнер».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: