Рф доставила в Білорусь перші ядерні боєголовки, але Мінськ не готовий до їх експлуатації – Буданов

Читать на русском
Російська федерація вже передала Білорусі перші ядерні боєголовки, проте режиму Лукашенка навряд чи дозволять їх застосувати. Таку думку висловив керівник ГУР Кирило Буданов.
Фото: Reuters

Російська федерація вже передала Білорусі перші ядерні боєголовки, це сталося «кілька днів тому».

Таку заяву зробив керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов в інтерв'ю 1+1.

Ядерні доктрини: у яких випадках країни можуть використати ядерну зброюУ яких випадках ядерні країни можуть застосувати свою зброю – на інфографіці. Зокрема, росія може застосувати ЯЗ не тільки у відповідь на аналогічну атаку, а й у разі агресії із застосуванням звичайної зброї.

За його словами, ядерна зброя на території Білорусі – це не що інше, як «велика геополітична гра», а також засіб стримування та підвищення ставок.

Водночас Буданов сумнівається, що Білорусі дозволять застосувати ядерну зброю.

«Проводились масштабні тренування з ядерними імітаторами. Я читав оригінали документів щодо результатів тренувань. Досить негарні для Білорусі документи. Російське 12 головне управління, яке відповідає за саме ці засоби, написало, що за результатами тренувань з ядерними імітаторами для системи Іскандер, які у невеликій кількості перебувають у Білорусі, було визнано повну неготовність Білорусі до експлуатації застосування подібного озброєння», – сказав глава ГУР.

Нагадаємо, 23 серпня президент Польщі Анджей Дуда повідомив, що росія вже перекидає у сусідню Білорусь ядерну зброю малої дальності.

Раніше Лукашенко заявив, що не матиме «жодного вагання» щодо застосування ядерної зброї у разі агресії проти Білорусі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: