Понад 100 тисяч українців, які знаходяться за кордоном, втратили виплати ВПО

Читать на русском
Гроші надаватимуться лише тим переселенцям, які справді цього потребують, а ті, хто більш забезпечений, втратять свої щомісячні виплати.
Фото: Pixabay

Результати проведеної верифікації внутрішньо переміщених осіб показали, що допомогу на проживання безпідставно отримували близько 109 тисяч українців, що перебували за кордоном. Наразі ці виплати їм скасовані.

Про це повідомила перша заступниця міністра соціальної політики України Дарина Марчак в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

«За результатами верифікації, яку проводить Міністерство фінансів, близько 109 тисяч осіб, що отримували допомогу як внутрішньо переміщені особи, насправді проживали за кордоном. Принаймні півтора місяця до 1 серпня вони постійно перебували за межами України. Ці громадяни, скоріш за все, отримують допомогу від інших держав, тому не підпадають під статус внутрішньо переміщених осіб. Їм виплати було припинено», – пояснила Марчак.

Виплати переселенцям: як змінилися правила призначення допомоги та хто може її втратитиПравила виплат для ВПО змінилися. Кого можуть позбавити щомісячної державної допомоги на –інфографіці.

Посадовиця додала, що на першому етапі верифікації отримувачів державної допомоги з’ясувалося, що майже 10 тисяч громадян, яким нараховувались виплати, станом на 1 серпня вже померли. А ще близько 10 тисяч українців одночасно отримували допомогу в кількох громадах за місцем реєстрації.

Другий етап розпочнеться 1 вересня. Він буде сфокусований на виявленні тих громадян, які найбільше потребують державної допомоги. Так, нарахування виплат буде припинено отримувачам допомоги, які з середини липня до 1 вересня придбали новий транспортний засіб, нове житло чи земельну ділянку, облігації внутрішньої державної позики на суму понад 100 тисяч гривень.

Нагадаємо, з серпня змінилися періоди виплат ВПО.

Також віце-прем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук розповіла, скільки грошей потрібно на виплати переселенцям цього року.

Раніше Кабмін змінив порядок призначення виплат для ВПО.

Крім того, повідомлялося, як проходитимуть перевірки ВПО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: